29 juni 2011

I like






Den här tavlan får gärna pryda min vägg. Du hittar den favoritvaruhuset IKEA.

Kram/Pållan

Love this picture and you can find it at my favorite store IKEA.


Bracelet









Dagens snyggaste juvel är det här armbandet designat Mawi. Just love it.

Kram/Pållan

Lovely bracelet designed by Mawi.




Dagsverke









Klockan är ett och jag har redan fått en massa gjort. Tvättat cykeln och förberett för att montera barnstolen, tvättat och polerat bilen och nu har jag precis målat fyra av mina totalt tjugo träbackar som jag tänkte använda som inredning i min lilla butik och även sälja.

Tänkte köra ett litet rejs i stugan också innan det blir räkfrossa i hamnen i kväll. Jag älskar skaldjur med ett glas gott vitt vin till. 

Köpte Mari Jungstedts bok "Den farliga leken" igår. Har läst hennes tidigare böcker och den här är minst lika bra. Kan inte slita mig och tänkte nu placera mig själv i solstolen och njuta en stund.

Gosefisen är hos Micke och jag längtar en aning måste jag säga men samtidigt hinner jag ifatt med en massa när han är och myser med sin pappa. 

Jag hoppas att ni har en skön onsdag och njuter av det fantastiska vädret. Sverige är underbart med sina årstider.

Kram/Pållan

Its one a clock and i have already done a lot. Washed my bicycle, my car and i have also painted my wooden boxes that i will use i my little shop and i will also sell them.

Tonigt we will go to the harbour and have shrimps and white wine for dinner, lovely. I love shellfish.

I hope you have a nice Wednesday and that the sun is shining on you.



28 juni 2011

Vilken helg












God morgon,


Vilken underbar helg vi har haft. Midsommarafton firades i Roslagen med god mat och dans kring midsommarstången. Vi åkte hem på lördagförmiddagen och myste hemma resten av dagen. I söndags var vi ute hela dagen och var på smultronjakt och åkte skottkärra. 

Igår skjutsade jag gosefisen till Micke där han nu ska vara och mysa ett par dagar medans jag får en massa saker gjorda. 








Igår rensade jag skorstenen och förberedde allt för murarn som förhoppningsvis kommer i morgon. Tredje gången gillt ; )

Jag tog hem en pallkrage igår och tänkte sikta sand idag och förbereda en sandlåda till Nikolai. Tänkte också köpa en cykelbarnstol till cykeln idag så jag och gosefisen kan ut och ta en kvällstur nu när vädret är så underbart om kvällarna. Ska se om jag kan hitta en Bobbycar också som han blev helt tokig i när vi var hos vännerna i helgen.

Så efter en heldag med jobb igår så tog jag mig en långpromenad på två timmar och njöt av kvällen sen var det tack och gonatt för min del.












Så nu är det bara och köra hårt igen så att stugan blir klar snart.

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig helg och att ni njuter ordentligt av dom soliga och härliga dagarna vi har framför oss.

Kram/Pållan

Our midsummer was lovely with good food and friends. Now its time for hard work at my little house. 

I hope you all have had a lovely weekend.



22 juni 2011

God förmiddag








God förmiddag,

Vilken härlig morgon. Nu ska jag bege mig ner och pyssla i stugan. 
Här ovan ser ni kameran jag spanat in.

Önskar er alla en trevlig onsdag.

Kram/Pållan

Woke up to a lovely morning. Im on my way down to fix my little house so i see you all later.

Wish you you nice day.

Above you can see the camera i have cheked out.


21 juni 2011

Vackraste buketten











Go kväll,

Vilken härlig dag vi har haft idag. Men inte har det blivit mycket gjort inte. Har varit en sväng till fotoaffären och spanat in en kamera. Har en gammal Canon som jag köpte i Singapore för femton år sen och den är ju inte så uppdaterad så att säga. Nu har jag kollat in en variant som heter Canon EOS 1000D och det som är bra är att jag kan använda delar från den gamla kameran på den nya.

Det blev thaimat till lunch och en kopp te nu på kvällskvisten. Just nu sitter jag och kollar in dom leverantörers kataloger som jag tänkt att använda mig av och jag ser mycket fram emot Formex i september.

Igår när vi var ute på en härlig långpromenad plockade vi den fantastiska buketten ovan och flera nävar smultron till gosefisen som han njöt av.

Nu är det snart dax för sängen för i morgon bitti ska grunden tätas för sista gången så att jag sen kan börja sätta panel. Som jag längtar tills den här renoveringen är färdig .

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig dag i det fina vädret.

Kram/Pållan

Today i have checked out a new camera. I bought one in Singapore fifteen years ago and i really need a new one. The one i have choosen is called Canon EOS 1000D and the good thing is that i can use parts from the old camera on the new one.

We had thai for lunch and just a cup of tea tonight.

Tomorrow i will work on the house and lets hope that the sun is shining.

I hope you all have had a lovely day.



19 juni 2011

Blue, pink and green















Dessa snygga shorts hittar du på Lindex för en billig peng. Mina favoriter är dom grön.

Kram/Pållan

Nice shorts from Lindex and my favorites are the green ones.



Spana in den här








Har ni sett vilken fantastisk lampa. Den heter Voliere Demi Grande och får mer än gärna flytta in i vårt kommande hem. Lovely.

Jag hoppas att ni alla har haft en skön helg. Vi har njutit god mat och vin och nu blir det mys resten av kvällen. I veckan som kommer blir det snickeri och på midsommarafton bär det av till Uppland för firande och god mat hos vännerna.

Hoppas att ni får en fin vecka och så lite solsken på det. 

Kram/Pållan

Just love this lamp named Voliere Demi Grande and i would like to have it in my home. 

Our weekend has been fabulous with nice food and good company. 

Tomorrow i will continue with my work on the house and on friday its midsummer and we will celebrate it in Uppland with friends. 

I hope you all have had a great weekend.



18 juni 2011

Dress










Underbar paljettklänning från Topshop. Just love it.

Kram/Pållan

Lovely sequindress from Topshop. Just love it.



Härlig lördag











God förmiddag,

Vilken härlig morgon att vakna upp till. Solen skiner och temperaturen är lagom sval. På eftermiddagen åker jag och Nikolai upp till Alex på tjejkväll med god mat och vin, mysigt.

I veckan som har gått så har jag plockat ut den panelen som jag ska ha på innerväggarna i stugan samt målat klar all panel till ytterväggarna. Nu ska vedspisen installeras innan vi sätter golvet, reglar upp väggarna och installerar elen. 

Nu ska jag njuta av den här dagen och vi ses i morgon igen.

Önskar er en fin helg.

Kram/Pållan

Lovely weather to wake up to. Sunshine and nice temperatures. 

Last week i fixed in my little house and tats my plan for next week aswell. 

Today we will visit my friend Alex for food and wine, lovely.

I wish you all anice weekend.


13 juni 2011

Smultron










Idag plockade jag en näve full med dom mest ljuvliga smultronen jag kunde hitta och bjöd min älskade Nikolai på dom. Som han njöt. Finns väl inge bättre än att plocka färska bär och proppa i sig så här års.

Annars har dagen bestått av målning och en hel del ledsna miner. Ibland tar ens liv en helt annan vändning men som jag brukar säga "det finns dom som har det värre".

Vaknar kanske något gladare i morgon då en tur in till stan väntar med kiropraktorbesök och frisörbesök. Man vill ju gärna vara lite piffig nu till sommaren.

Det ska också inhandlas material till husbygget och nu har det helt plötsligt dykt upp två murare för installation av vedspis. Först kom ingen och nu dyker alla upp ; )

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig dag i det något svalare men ack så sköna vädret.

Kram/Pållan

Today i have picked the most lovely wild strawberrys for Nikolai. I really like this time of the year when you can pick all the lovely fruit filled with vitamines in the nature.

Tomorrow i will go to town to visit the chiropractor and the hairdresser, nice.

I hope you all have had a nice day in the sunny weather.



12 juni 2011

Vilken härlig söndag












Vilken härlig söndag vi har haft och jag har fått massor med saker gjorda. Jag har nästan målat klart all panel som vi ska ha till ytterväggarna på stugan och det sista målar jag klart i morgon. Det ska också inhandlas isolering och lite andra bra att ha grejer i morgon så vi kan börja snickra färdigt utsidan. Sedan måste jag börja regla på insidan så att elektrikerna kan börja sätta elen. Vore trevligt om muraren kommer också så att vedspisen kan hamna på plats men det återstår att se.

Nikolai har varit med hela dagen på backen och inspekterat vartenda litet djur som kommit i hans väg och myst runt i allmänhet medans jag har jobbat. I morgon ska jag åka och köpa en liten pool till honom så han kan få bada nu när vädret är så fantastiskt.

Det känns fantastiskt skönt att ha ett långt sommarlov framför sig och Nikolai börjar först den 11 augusti på Solrosen så det blir ett långt och härligt sommarlov för honom, lovely.

Jag hoppas att ni alla har haft en skön helg och njutit ordentligt av den härliga värmen som just nu infinner sig i vårt vackra land.

Kram/Pållan

We have had a lovely day at the farm and i have painted all the panel for the walls at my little house. Nikolai have spend the whole day with me and he have checked out all the small insects and played around.

Tomorrow we will go and by a small pool for him that we will put in the garden so he can have a little swim.

It feels good to know that we will have a long summerholiday together and he will start school again the 11 of August, lovely.

I hope you all have had a nice weekend.



8 juni 2011

Dualit











Idag har jag slagit till på den här sköningen. Blir finfin i vårt kök.

Kram/Pållan

Bought this toaster from Dualit today. Its gonna be fab in our kitchen.




My project part 1





















Detta är mitt lilla projekt jag pysslar med på dagarna. Igår tätade jag grunden och gjorde lite förarbete för att kunna börja fylla fogarna med fyllnadsmaterial på tegelstensväggen. Tänkte att jag ska behålla den som den är. Tycker det blir ett fint inslag till allt det vita. Jag ska ha liggande råspont på väggarna och plankgolv. Måste få fatt på en murare också som kan mura in min vedspis och det bums då jag vill göra alla slabbarbeten innan jag lägger in golvet. 

Det känns väldigt kul att se min lilla butik växa fram men det är fortfarande en liten bit kvar ; )

Så vad har jag gjort förutom grovarbete. Igår åkte jag in till stan och mötte upp gamla arbetskamrater för vin och mat. Väl hemma efter midnatt fick jag ett par timmars sömn för att sedan kliva upp och piffa oss för studentmottagning. Har haft en heldag med Nikolai i stan och uppvaktat bästa vännens yngsta son som tog studenten. God mat och trevligt umgänge. 

Gosefisen somnade vid nio, Leo kollar på film, loverboy jobbar natt och jag kollar in Morden i Midsomer. En favorit.

Jag hoppas att ni alla njuter av det fantastiska vädret och vi får hoppas att det håller i sig läääänge.

I morgon väntar lite skönhetsbehandlingar och fest på Nikolais förskola.

Kram/Pållan

This is my little project. Im renovate this house at the farm where i will open up my little shop as soon as possible. But there is still a lot to do.

Today Nikolai and i have been to town the whole day and celebrated my best friends son that graduated from school today. Fabulous food and fabulous people. 

Tomorrow their is a little party at Nikolais preschool with food and activitys.

I hope you all have had a lovely day in the fabulous weather.




6 juni 2011

Bike













"Sunnan" heter den här underbara cykeln från Crescent. Skulle bli finfin att ha på landet och skjutsa gosefisen på till Solrosen.

Kram/Pållan

Lovely bike from Crescent.


Vippigt










Söt kjol designad Monki. 

Kram/Pållan

Lovely skirt designed by Monki.



Vilken helg











Vilken helg vi har haft. Kalasväder och full av aktivitet. Skansen, dop och annat pyssel har stått på schemat och veckan som kommer är lika fullspeckad den. Idag pysslas det mest hemma då gosefisen inte är på topp. Jag hoppas att han är piggare i morgon så han kan gå till förskolan. 

Men gud vad jag längtar tills den dagen vi kan flytta till landet. Bara öppna dörren och strutta runt i gräset. Känns som att sitta i ett fängelse när man bor i lägenhet. Som sagt, bo på landet men ha tillgång till stan det är den bästa kombinationen tycker jag. 

I morgon tänkte jag börja lite smått med att styra upp i snickarstugan innan det blir ett tandläkarbesök och efter det after work med gamla arbetskamrater, trevligt. 

Jag hoppas att ni alla har njutit av långhelgen och snart vankas det midsommar också ; )

Kram/Pållan

We have had a lovely weekend in Stockholm with a lot of activities. Im really lookinf forward to that day when we can move to the farm. Just open the door and strutt around in the green grass.

Tomorrow i will meet up my friends for a after work, lovely. 

I hope you have had a lovely weekend in the sunny weather.



3 juni 2011

Vilken underbar dag



















Vilken underbar dag vi har haft idag. Vi har tillbringat den på Skansen. Ätit gott, druckit gott och spanat in alla djuren. Det var mycket uppskattat av Nikolai och av mig också för den delen. Det är fantastiskt vackert på Djurgården och spårvagnarna myllrade av folk. Jag förstår verkligen att turister älskar våran stad för den är ju så vacker. 

När vi strosat färdigt gick vi och satte oss på strandvägskajen och tog några glas och spanade in folk. Finns det någe roligare ; )

Nu är vi hemma igen och gosefisen har precis somnat och strax ska jag också bädda ner mig. Loverboy stannade i stan för några öl. I morgon väntar dop och innan dess gör vi ett pit stop i stan för att inhandla en liten present till dopbarnet. 

Helgen ska bjuda på fortsatt fint väder så vi njuter för fullt. Nästa vecka börjar hårt arbete på stugan. Börjar med det tråkiga så som täta grunden med cement och sen kommer muraren och ska mura in min nyinköpta vedspis. Längtar ganska så mycket tills man får börja packa upp varor och skylta upp men just nu känns det lite långt bort. Men det kommer det kommer. 

Jag hoppas att i njuter av den härliga långhelgen och att ni haft en bra dag.

Kram/Pållan

We have had a fabulous day in Stockholm. We have been to Skansen and enjoyed good food, drinks and checked out all the animals. A lot of tourists and i can understand that they love our Stockholm. 

Tomorrow we will go to a christening and before that we will do a little pit stop i town to by a little gift for Molly. 

Next week i will start the work with my renovation of the house. Im really looking forward to start to decorate the shop. Soon i will be there. 

I hope you all have had a great day in the lovely weather.



1 juni 2011

Sött i köket









Sött förkläde från H&M att matcha upp köket med.

Kram/Pållan

Lovely apron from H&M.




Green closet











Jag har spanat in det här jättefina skåpet på Baazar.se och har länge varit sugen på ett sådant. Fint att ha i ett rum med vita väggar och andra färgglada detaljer. Kanske får det bli ett sådant när det blir hustider. Har ju en loverboy som ska säga sitt också ; )
Spana även in resten av deras jättefina sortiment.

Kram/Pållan

Check out this lovely closet from Baazar.se. I have always loved to have a closet like this and maybe i can have one the day we move to a house. You should also check out the rest of their assortment.


Sommarfin












Go kväll,

Vilken härlig dag det har varit idag. Efter att ha skjutsat upp Nikolai till Solrosen i morse så begav jag mig in till stan för ett kiropraktorbesök. Och det var välbehövligt kan jag säga. Hade visst nackspärr. Tyckte väl att jag hade lite problem med att vrida huvudet åt sidan. Men nu är det åtgärdat så nu är man i form igen. 

Stan var full av studenter och vädret på topp. Jag blev bra sugen på en öl men åkte istället ut till landet och hämtade upp gosefisen. Nu har jag gräddat ett lass med pannkakor som precis ätits upp och nu är det onsdagsmys med ett glas mousserande rosevin som gäller. 

Ovan ser ni en snygg topp från Gina Tricot och en härligt färgglad väska från Accent som man blir sommarfin i.

Slog till på ett par fina Kavatsandaler till Nikolai idag. Ett par med täckt tå så han har tånaglarna kvar efter sommaren. Han far runt som en virvelvind på förskolan så det gäller att utrusta honom ordentligt.

Jag hoppas att ni alla har haft en fin dag och njutit av det fina vädret.

Kram/Pållan

We have had a lovely day in Stockholm today. I went to the chiropractor this morning so now im in good shape again. The city was full of students and the mood on top and i really felt for a beer in the sun but i went out to the farm and picked up Nikolai instead. 

I have made pancakes for dinner and now i will enjoy a glas of rosewine.

Above you can see a nice sweather from Gina Tricot and a lovely colourful bag from Accent. Made for a perfect summeroutfit.

I hope you all have had a nice day and lets hope the weather is sunny tomorrow aswell.



Bästa som finns











Det bästa som finns är att vakna upp bredvid den här gosefisen. 

Kram/Pållan

Best thing in the world is to wake up next to this lovely little thing.