28 februari 2011

Osborne & Little























I senaste Lantliv finns det ett reportage där köket är tapetserat med en tapet från www.osborneandlittle.com. Min favorit är den andra tapeten från ovan, en ljus bakrund med lila och rosa hortensia på. En fondvägg räcker tycker jag när man har en tapet med så mycket mönster och jag skulle gärna pryda en vägg i sovrummet eller hallen med den. 

Kram/Pållan

Lovely wallpaper from www.osborneandlittle.com. My favorite is number two from top.



27 februari 2011

På min önskelista











Står den här fina brödlådan från www.lagerhaus.se och den blir din för 299 kronor och finns i tre färger.











Står oxå den här härliga www.tolix.fr. Underbar färg och passar utmärkt till ett vitt matbord. Like it a lot.











Och sist men inte minst dessa fantastiska tavlor från hagedornhagen.com. Dom placerar jag gärna i Nikolais rum. Spana in resterande sortiment. Jag önskar mig alla fjärilstavlor, underbara.


Kram/Pållan


I would love to have the white breadbox from www.lagerhaus.se, the fabulous www.tolix.fr and the beautiful pictures from www.hagedornhagen.com.



Weekend










God förmiddag,


Vaknade upp till en halvmulen morgon. Dagen igår spenderades inomhus med pyssel och matlagning. Idag laddar vi inför Nikolais förskolestart och jag för mitt nya arbete. På tisdag börjar hantverkaren att färdigställa lokalen och det ska bli spännande att se resultatet. Jag hoppas att ni alla har haft en skön helg.

Kram/Pållan

Woke up to a cloudy morning. Today we will preper everything for Nikolai, he will start kindergarten next week and i will start my new job. I hope you all have had a lovely weekend.



25 februari 2011

Mini Aalto











Jag är helsåld på dessa underbara mini-Aaltovaser som är en nyhet hos www.iittala.com. Finns i sju olika färger, mäter 55mm och dom röda är numrerade och finns i en begränsad upplaga om 1000 stycken. Har du inte redan spanat in dessa så gör det på närmsta Iittala shop. Jag tar gärna alla tre här ovan.

Kram/Pållan

I just love these mini-Aaltovasese from www.iittala.com. You can have them i seven different colours and i would love to have a green, clear and red one.


Green









Dagens snyggaste väska får bli den här sköna gröna som du hittar hos www.asos.com. Grönt är en favoritfärg och den här får gärna flytta in till min väsksamling.

Kram/Pållan

This lovely bag can you find at www.asos.com. Green is one of my favorite colours.


Bracelet











Dagens vackraste juvel är det här armbandet från www.mango.com, lovely.

Kram/Pållan

This lovely bracelet can you find at www.mango.com.


Dress










Underbar klänning som du hittar hos www.oasis-stores.com

Kram/Pållan

Lovely dress from www.oasis-stores.com.


New glasses











Jag funderar på att köpa nya glasögon och har spanat in dessa sköningar från Ray-Ban. Jag har redan dessa Aviators som solglasögon och gillar verkligen modellen. Tror att det får bli ett par sådana.

Kram/Pållan

I would love to buy a pair of new glasses and this is a favorite.



Wallpaper











Den här härliga tepeten är designad av Beata Boucht och finns att köpa på www.photowall.se. Fantastiskt mönster kombinerat med fantastiska färger, like it a lot.

Kram/Pållan

This lovely wallpaper is designed by Beata Boucht and you can find it at www.photowall.se. Lovely pattern combined with lovely colours.


Jonas Lindholm











Dessa bedårande små askar tillverkas av en kille som heter Jonas Lindholm. Han är verksam ute i Gustavsberg där du även hittar en hel hög med andra konstnärer. Bland annat Monika Johansson och Åsa Lindström. Dessa små askar finns i en mängd olika färger och finns att köpa hos Konsthantverkarnea på Södermalmstorg i Stockholm. Konstnärerna kommer även ha öppethus i Gustavsberg den 16 april. Då kan man besöka konstnärernas atelje. Jag bara måste ha ett par av dessa fantastiska små verk. Jag hoppas att ni har en härlig fredag och att helgen bjuder på varmare väder.

Kram/Pållan

This lovely box is designed by Jonas Lindström and you can have it in several different colours. I hope you all have a nice day and hopefully the weather is warmer this weekend.


24 februari 2011

Cord lamp





Cord lamp



















Jag har skrivit om den här lampan tidigare och igår när jag såg den i ett skyltfönster i stan så kände jag att den måste jag få visa igen. Lampan heter "Cord lamp", är designad av www.designhousestockholm.com och blir din för 1950 kronor och visst är den helball. Och varför inte byta ut den stora glödlampan till Ingegerd Råmans härliga "Light shadow bulb" från www.orrefors.se som finns i flera olika varianter.

Kram/Pållan


This lovely lamp is designed by www.designhousestockholm.com and i just love it.


Inspiration












Här kommer lite torsdagsinspiration. Jag är väldigt förtjust i det härliga skåpet och det rustika matbordet på översta bilden och vad tycks om det underbara arbetsbordet på bilden här ovan, lovely.

Kram/Pållan

A couple of inspiring pictures. I love the cupboard and the rustic dinnertable on the picture on top.


Zara













Spanade in www.zara.com hemsida. I klädväg fanns det inte så mycket snygga grejer men som vanligt är dom ena riktiga hejare på skor och väskor och här är ett par favoriter. Ja jag kan faktiskt tänka mig alla dom här små godbitarna.

Kram/Pållan

Checked out www.zara.com and i found a couple of pieces i would love to wear this spring.



Outfit





Outfit





Då kylan håller i sig så är det lika bra att pälsa på sig. Favoriterna är den härliga koftan designad www.jilsander.com, en härlig scarf från www.hermes.com och bootsen från www.stevemadden.com. Ett plus är att solen strålar och att den värmer riktigt gott. Jag hoppas att ni alla har en härlig torsdag.

Kram/Pållan


Its still cold outside so the winterjacket is still on. My favorites on this picture is the lovely cardigan designed www.jilsander.com, the beautiful scarf from www.hermes.com and the boots from www.stevemadden.com. I hope you all have a lovely Thursday.


Sideboard











Igår spanade jag in www.ikea.se hemsida och sprang på ett kalasfint sideboard. Det ingår i serien Stockholm och finns även i svart. Jag föredrar den bruna varianten och det blir ditt för endast 1995 kronor. Vackert att arrangera vackra stilleben på och ha böcker på hyllan undertill. Det får gärna flytta in till mig.

Kram/Pållan

Checked out www.ikea.se yesterday and found this lovely sideboard. It is called Stockholm and you can also have it in black. I prefer the brown piece and its beautiful to arrange beautiful still life on it and i would love to have it in my home.


22 februari 2011

Leaves











Dagens snyggaste väska är designad www.marcjacobs.com. Härlig färgkombination.

Kram/Pållan

This fabulous bag is designed by www.marcjacobs.com. Lovely colours.


Table











Vill man ta till vara på lastpallar så är detta en rolig ide att kopiera. Fyra lastpallar och ett par skivor är det som behövs för att fixa det här häftiga bordet. Sen är det ju aldrig fel att ha ett par Tolixstolar till det.

Kram/Pållan 

A table you can make if you have a couple of pallets and a couple of boards. Lovely to match with a couple of Tolixchairs.


På min önskelista









































Igår när vi tog en sväng på stan så slank vi in på www.svenskttenn.se, hoppsan. Den ursöta alligatorn ska få pryda mitt skrivbord i det kommande huset. Den gulliga ekollonvasen får rymma en grön kvist och den fantastiska Hortuskrukan en stor härlig vit Hostensia. Dom söta elefantkuddarna i modell mindre får pryda Nikolais vita järnsäng och den härliga tapeten Vårklockor får klä väggen i sovrummet. Inköpslistan är lång.

Kram/Pållan

Checked out www.svenskttenn.se yesterday and there is so many beautiful things in that shop. This is a couple of peaces i would love to have in my home.


First Aid














Då jag redan har en fin röd förstahjälpenlåda från www.brukadesign.se så är det ju ganska så onödigt att köpa en till. Men den här sköningen från www.clasolsson.se är jag bra sugen på. Ett litet tips till dig som är i behov av en förstahjälpenlåda och den blir din för 179 kronor.

Kram/Pållan

You find this fabulous first aid box at www.clasolsson.se. I already have a red one from www.brukadesign.se but i think i have to buy this one aswell.



The Doors















Jag var uppe på vinden igår och fick syn på mina fina gamla dörrar som blev över när jag renoverade lägenheten. Jag ska ta ut dom till landet och kanske får jag användning av dom när vi flyttar till hus. Antingen blir det en sänggavel eller så blir det ett vackert stilleben mot väggen. Behöver bara en släpkärra men det är ju lätt fixat.

Kram/Pållan

I have a couple of doors left at the loft in town and i have to bring them to the farm. When we move to the house i would like to use them as a headboard or just a still life towards the wall.


Skärmvägg











Dessa fina skärmväggar hittar du hos www.ellos.se och den blir din för 1499 kronor. Igår morse åkte vi in till stan för sång och rytmik. Sedan blev det sushilunch och pyssel i lägenheten. Tog en sväng på stan innan vi åkte hem. Nu är det intervjuer som gäller. Jag hoppas att ni får en härlig tisdag.

Kram/Pållan


This lovely screen can you find at www.ellos.se. Now i will have a interview and then i will go back home and have lunch with Nikolai. I hope you have a lovely Tuesday.